Siirry suoraan sivusisältöön
Etusivu / Saimaa

Mitä eroa on Saimaalla ja Thaimaalla?

Saimaa on Euroopan suurin yhtenäinen järvialue, 120 järven ja 14 000 saaren muodostama sinisten vesien ja vihreän luonnon valtava mosaiikki. Henkeäsalpaavien maisemien keskellä kulkevat vesitiet muodostavat reittiverkoston, jota pitkin voi risteillä nauttimaan Itä-Suomen iloisten ja eloisien kaupunkien tunnelmasta. Laivamatkan maailman kauneimpaan järviluontoon voi tehdä aina Suomenlahdelta saakka.

» Tutustu Saimaan vesistöihin ja maantieteeseenMitä eroa on Saimaalla ja Pohjois-Amerikan suurilla järvillä?

Saimaa on tarjonnut toimeentulon ja erinomaiset kulkureitit esi-isillemme jo tuhansia vuosia. Vesiliikenne vilkastui 1500-luvulla, kun Saimaan mustaa kultaa eli tervaa alettiin viedä Eurooppaan puulaivojen tervaukseen. Puutavara syrjäytti tervan jo 1700-luvulla, mutta puuta kuljettaneet rahtilaivat yleistyivät vasta 1800-luvun lopussa. Kuopiolaiset muistetaan tuottoisasta voikaupastaan Pietarin suuntaan.

» Tutustu Saimaan historiaan ja kulttuuriin


Mitä eroa on Saimaalla ja Filippiinien saaristovaltiolla?

Saimaa koostuu ulapoiden ja lahtien muodostamista järvisokkeloista, joihin sisältyy valtava määrä saaria. Saimaata ei tästä syystä ehkä olekaan aina helppo mieltää yhdeksi ainoaksi järveksi. Saimaan alueesta on vuosikymmenten mittaan muodostunut varsinainen kesämatkailijan lomaparatiisi.

» Tutustu Saimaan alueen ihmisiin ja ympäristöön