Siirry suoraan sivusisältöön
Etusivu / Reitit / Kuopio

Kuopion seutu

Itä-Suomen sydämessä sijaitsevaan Kuopion seutuun kuuluu neljä kuntaa: Karttula, Kuopio, Maaninka ja Siilinjärvi. Kaikkiaan noin 118 000 asukkaan seutu on paitsi monimuotoinen asuinpaikka, myös kiinnostava matkailukohde. Kuopion seutu tunnetaan kauniista luonnostaan, korkeatasoisesta kulttuuristaan ja osaavasta yliopistostaan.

Kuopion seutu on luonnonkaunis, kulttuurisesti monikerroksinen ja tapahtumarikas matkailukohde. Seudulla voi tutustua muun muassa Suomen korkeimpaan koskeen, moderniin tanssiin ja poreileviin kylpylöihin. Talvella Kuopion seudulla on hyvät mahdollisuudet lasketteluun, luisteluun ja murtomaahiihtoon. Seudulta löytyy niin maaseudun rauhaa ja hiljaisuutta kuin urbaania kulttuurivilinää.

Kuopion seutu on ollut pitkään Suomen suosituimpien matkailualueiden joukossa. Lentäen Kuopion liepeille pääsee Helsingistä vajaassa tunnissa, junalla tai autolla matka taittuu muutamassa tunnissa. Matkailun merkitys myös elinkeinona on Kuopion seudulle suuri. Kuopion seudun kesä on houkutteleva kokonaisuus tapahtumia, risteilyjä, kesäteatteria, kalastusta, golfia ja kalakukon makua. Talvella Kuopion alueella talviaktiviteettien ystäviä suorastaan hemmotellaan harrastemahdollisuuksilla. Kesällä puolestaan kulttuuritarjonta on runsaimmillaan.Web-kamerat:

» Kuopio

Linkit:

Kuopio
KuopioInfo
Wikipedia - Kuopio
Kuopion alueen tapahtumakalenteri